21 Şubat 2017 Salı

GÜZELLİK İKSİRİ KIRMIZI KANTARON YAĞI

GÜZELLİK İKSİRİ Mİ ARIYORSUNUZ ? ARAMAYIN BULDUNUZ ;) 
KIRMIZI KANTARON YAĞI
SİVİLCELER,SİVİLCE İZLERİ,GÜNEŞ LEKELERİ,YARA İZLERİ VE DAHA BİRÇOK FAYDASI İLE İŞTE KIRMIZI KANTARON YAĞI 

Merhaba arkadaşlar kırmızı kantaron yağı birçoğumuz tarafından bilinsede faydaları ismi kadar çok bilinmiyor :( Kırmızı kantaron yağının faydalarının birazını bile bilseniz inanın evinizden eksik etmezsiniz..Öylesine mükemmel bir yağ ki anlatmakla bitmez ama biryerden başlamak gerek dimi ;) Hadi o zaman başlayalım..


Eskiden şimdi ki kadar her rahatsızlık için birden fazla alternatif olarak ilaçlar,kremler gibi labaratuvar ortamında üretilen ilaçlar yoktu ve birçok sorun için bitkilerden ve bu bitkilerden elde edilen yağlardan faydalanılırdı.Eskiler kırmızı kantaron yağını evlerinde yaparlarmış ve başucundan hiçbir zaman eksik etmezlermiş.Şimdi köylere gittiğimizde yine evlerde kırmızı kantaron yapılan birçok ev bulabilir,tedavi unsuru olarak kullanıldığına şahit olur ve kırmızı kantaron yağından şifa bulan insanlara rastlayabiliriz ;)

Tamamen doğal ve bitkisel olmadığı takdirde,sıradan günlük kullandığımız bir krem bile bir yandan yarar sağlarken bir yandan da içinde bulundurduğu kimyasallar yüzünden cildimize zarar verebilmektedir.Ciddi fiyatlara satın alarak kullandığımız kremlerin bazen hiçbir yararını bile görmeden rafa kaldırır kullanmayı bırakırız.

Kırmızı kantaron yağı için hem yüksek meblağlar ödemek zorunda kalmıyorsunuz hem de tamamen bitkisel bir ürün olan kırmızı kantaron yağını kullanırken cildinize hiç bir zarar vermediğinizi bilmenin huzuru bile yeter :)



Gelelim bu iksir niteliğinde ki kırmızı kantaron yağının kullanım alanlarına ;)


Sivilce her yaşta çıkar ancak en sıkıcı ve sıkıntılı olanları ergenlik döneminde çıkanlardır.Ergenlik döneminde çıkan sivilcelerinizden kalan izleri,kimyasal peeling yaptırmaya gerek kalacak kadar ciddi bir probleminiz yoksa kırmızı kantaron ile rahatlıkla çözebilirsiniz. Sadece yüz değil omuzda ve vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan sivilce izlerine kırmızı kantaron yağı sürebilirsiniz.Bu yağı bir pamuk yardımıyla, sivilce lekelerinin olduğu bölgelere, lokal olarak kompres yaparak uygulayın. Düzenli uygulandığında, birkaç kullanımdan sonra bile sivilce izlerinin renklerinin açıldığını gözlemleyebilirsiniz ;) Cildiniz kuru değil yağlı bir cilt ise sadece sivilcelerin olduğu yerlere değil cildinizin tamamına da sürebilirsiniz böylece sivilceleriniz bir yandan kuruyup sönüp yok olurken bir yandan da cildinizin tamamına bakımta yapmış olacaksınız..

İlla ergenlik dönemi değil başka nedenlerden dolayıda zamanında sivilce probleminiz olmuş olabilir ve  sonrasında sivilcelerinizden kurtulmuşsunuzdur ama lekelerinden,izlerinden kurtulamamışsınızdır bunlardanda kırmızı kantaron sayesinde kurtulmanız mümkün..Sivilce izleriniz çok belirgin olup yılların izleride olsa kırmızı kantaron bunları giderecektir.Leke ve izleri düzelttiği yere kadar düzeltecektir..Güneş lekeleride bunlara dahil bu lekeride gidermek için kullanabilirsiniz..

Zaten hangi bitki uzmanınıza soracak olursanız size diyecekleri şey,''sivilce sorunu yaşayan kişilerin yolunun muhakkak bu yağla kesişmesi gerekir'' derler.Kırmızı kantaron yağı sivilcelenme, akne, cilt lekeleri gibi problemleri hızlı bir şekilde atlatmayı sağlar diye de eklerler..

Kırmızı kantaron yağını halihazırda bulunan sivilcelerinizi kurutmada da kullanabilirsiniz sivilcelerin üzerine sürdüğünüz takdirde sivilceleri kurutmaya,söndürmeye başlayacaktır.Ancak sivilce problemleriniz için bu yağı kullanacak iseniz önerilen 3 gün de bir kullanılması..


*Kırmızı kantaron yağı sürekli olarak en fazla 6 ay kullanılabilir daha sonra 3 ay ara verilmesi gerekmektedir bu da aklımızın bir köşesinde kalsın ;)

*Önemli bir diğer hususta kırmızı kantaron yağını alırken soğuk sıkım olmasına dikkat edin mutlaka soğuk press yani soğuk sıkım olsun ;) 

*Kantaron yağını geceleri sürmeniz daha iyi sonuç verecektir..Sabah yağı sürüp dışarı gün ışığına çıkmak,özellikle güneşli günlerde yağı sürdükten kısa bir süre sonra dışarı çıkmanız önerilmemektedir bilginiz olsun ;) O nedenle siz siz olun herzaman işinizi sağlama alın yani bu yağı gece yatmadan önce sürün :) 



Kırmızı kantaron güzel bir cildin adeta sırrı olan bir yağ ;) O nedenle haftada bir kere ya da ayda bir kere de olsa cildinizde kullanın ister ara ara ister düzenli kullanın elbette bir haftalık 15 günlük 1 aylık gibi uzun süreli süregelen kullanımlarda tabi ki etkisini daha net görürsünüz ama bu şekil de düzenli kullanamıyorsanız da arada bir bu yağı cildinizde kullanın :)

Kırmızı kantaron yağı evinizde mutlaka bulunması gereken hem bir güzellik iksiri hem de bir sağlık kaynağıdır..Sadece güzelleştiren değil aynı zamanda çok yönlü tedavi etme özelliği olan bir yağ.

Ben az birazda kendimden örnek vereyim..Yağlı bir cilde sahip değilim yazın karma olan cildim,kışın kuruya dönük oluyor ancak cildin kuruya dönük olması sivilce çıkmasına engel değil biliyorsunuz..Çok şükür büyük sivilce sorunları yaşamış bir insan olmadım hiçbir zaman ancak yakın bir zamanda çenemde ufak ufak sivilceler çıktı söndü,çıktı söndü..Belli belirsizdi önemsemedim hiçbir extra bişey uygulamadım ve tabi ki sivilcelerle oynamadan olmaz :))) ben de oynadım ve zamanla o ufak sivilceler orada izler bıraktı ve 3-4 aylık sivilce izleriydi yani geçmeside daha zor çok taze bir iz değil..Kırmızı kantaronu senelerdir kullanırım ama ara ara sürerdim bu izleri görünce artık müdahale etmemin zamanı geldi dedim ve her gece yatmadan 1-2 saat önce sürmeye başladım..15 günün sonunda ne iz kaldı ne bişey inanılması zor değil aslında çünkü kırmızı kantaron yağının zaten bu özelliği var..Kısa sürede size faydasını gösteriyor..Yani çok uzun bir süre kullanıp sonrasında gözle görülür bir gözlem yapmanıza gerek yok kısa zamanda gözle görülür bir şekilde farkı gösteriyor.

Ancak ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak ve cildi kışın kuru olan bir insan olarak söylemeliyim ki..Kırmızı kantaron yağını kış geceleri sürer bu işlemi bu zamanlarda yaparsanız sabah kalktığınızda kuvvetli bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin.Kırmızı kantaron kuru ciltlerde daha da kuruma yapabiliyor bir süre sonra.Özellikle her türlü cilt tipinin nem kaybettiği kış günlerinde bu daha önem arzetmektedir.O yüzden buna önlem olarak gündüz yoğun bir nemlendirici sürmemiz gerek yağı kullandığımız sürece..Yağlı ciltler için ise muhteşem bir yağ korkusuzca kullanabilirler.Karma,normal ve kuru ciltlerde ise sabahında yoğun bir nemlendirici ile nemlendirdikleri takdirde hiçbir sorunla karşılaşmayacaklarına inanıyorum.Bunu son derece hassas bir cilde sahip olan biri olarak söylüyorum ;)



Ayrıca kırmızı kantaronda dudak çevresinde oluşan ince mimik kırışıklıkları,göz çevresinde ki kaz ayağı denen çizgilerinde görünümünde azalma sağlamaktadır bunu kırmızı kantaron kullanan birçok kişide gözlemlemiş biri olarak söylüyorum.Cildin yaşını geriye itiyor gerçekten cildi gençleştiren bir özellliği olduğunu gözlerimle gördüm..Gözlemlediklerimden devam edecek olursam eğer,siyah noktaların görünümünde de ciddi bir azalma sağladığını söyleyebilirim.Dudak üstünde uçuklar olur ya yara şekline dönüşür hatta kötü bir görüntünün yanı sıra uzun süre geçmek bilmez ve acı verir evet işte bu tarz uçukların üzerinede tampon şeklinde pamuk yardımı ile sürüldüğü takdirde çok kısa sürede küçülüp,kaybolur uçuğunuz..



Haricen kullanım alanları sadece cilt güzelliği vaadi vermiyor bunun yanısıra rahatsızlıklarda da önemli bir etkisi var kırmızı kantaron yağının..Mesela sinir sıkışması olan bölgeye zeytinyağı ile karıştırılmış kantaron yağı ile ovulursa rahatlar ve ağrı çözülür.
Peki başlıklar halinde başka nelere iyi gelir bu kırmızı kantaron yağı ne işe yarar derseniz şöyle bir toplayalım..




*Güneş yanıklarını tedavi eder

*Yaraların üzerinde mikrop ve iltihap oluşumunu önler

*Derideki şişkinlik ve morluklarda etkilidir

*Sırt ağrılarına iyi gelir

*Hücre yeniler


Kırmızı kantaron yağının saç derimizde ki faydalarınıda es geçmemek gerek..Saçlı deride oluşan pullanmayı önleyen kırmızı kantaron yağı, radyasyon tedavisi ve psikolojik kökenli saç dökülmelerinde de saç hücrelerini yeniler.



Saç derisinde meydana gelen sorunlara bağlı saç dökülmelerinin önüne geçen kırmızı kantaron yağı, saç egzaması, kepeklenme sorunu, boyalar ve kimyasal işlemlerden kaynaklanan saç problemlerine de hayli iyi gelir. Saçlı deriyi yeniden yapılandıran kırmızı kantaron yağı, saçı onarır ve hücre yapımına yardımcı olur ;) Sizce de saçımız içinde oldukça faydalı bir yağ değil mi ? :)

Kırmızı kantaron yağı nasıl yapılır ? 

Bunun için taze toplanan kırmızı kantaron çiçekleri bir kavanoza doldurularak üzerini geçecek kadar saf zeytinyağıyla kaplanır ve kavanozun ağzı temiz bir tülbentle kapatılarak güneş gören bir mevkide 1 hafta bekletilir. Daha sonra tülbentten süzülen yağ, koyu renkli bir kavanoz veya şişeye aktarılarak ve ağzı sıkıca kapatılarak 1 ay boyunca serin ve loş bir köşede bekletilir. Süre dolunca kırmızı kantaron yağı kullanıma ve şifa vermeye hazır demektir.

Az öncede bahsettiğim gibi kırmızı kantaron sadece cilt güzelliği için değil cilt sağlığımız içinde son derece önemli bir yağdır..

Kırmızı kantaron yağı, iltihap önleyici bir yağdır. Antiseptik özelliği bulunan bu yağı, yara ve yanıkların üzerinde de kullanabileceğiniz gibi kanamayı durdurucu özelliği de bulunan bu yağı, yaranın üzerine mikrop oluşumunu önlemek için de sürebilirsiniz. Yani aynı zamanda cildiniz için bir koruyucudur da.

Vücudunuzda yanık mı var,çay yada kaynak su mu döküldü ya da bir ameliyat geçirmiştiniz ve o ameliyattan vücudunuzda iz mi bıraktı? 

Vücudunuzda herhangi bir nedenden ötürü oluşmuş bir yara izini tedavi etmek için, doğal bir kür olan kırmızı kantaron yağını deneyebilirsiniz. Birçok şifa özelliği bulunan bu yağı izi kalmış yaraların dışında; açık yaralar, kesikler, morluklar, ezikler için de kullanabilirsiniz. 

Tüm bu faydalarının dışında; hızlı kilo alıp verme, gebelik, ince cilt yapısı ya da genetik faktörlere bağlı olarak vücutta meydana gelen cilt çatlaklarının tedavisi için de yine kırmızı kantaron yağının faydalarından faydalanabilirsiniz.




Kırmızı kantaronu ne için kullanıyorsanız sorununuz ortadan kalktıktan sonra kullanımı kesin..Eğer sorun devam ediyorsada en fazla 6 ay kullanabilir sonrasında 3 aylık bir ara vermelisiniz bunu az önce yukarda da belirttim.Hiçbir şey uzun süre kullanılmaz fayda görmek için mutlaka esler yani ufak aralar verilmelidir.Aksi takdirde fayda elde etmek isterken zarara uğrayabilirsiniz..Herşeyin bir kararı vardır yani herşeyi ölçülü ve bilinçli kullanmalıyız.

Kırmızı kantaron sürüldüğü sürede ağrılı bir yaraya sürülüyor ise yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları giderir.
Yanıklarda ve haşlanmalarda da kantaron yağı kullanılabilir. Yanıkları kısa sürede iyileştirdiği gibi yanık anındaki acıyı dindirir. Aynı zamanda yanığın mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller bu da bu yağın koruma özelliğinden geliyor az önce bu özelliğinden de yukarda bahsetmiştik :)

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için cilt bakım yağı olarak faydalanabileceğiniz en baş favori yağlardandır.Pürüzsüz sağlıklı görünen bir cilt demek,daha az kapatıcı kullanımı demek,daha doğal makyaj demek ve en önemlisi daha çok özgüven demek ;)


Kantaron yağı aynı zamanda bebeklerin pişiklerinde de çok etkilidir.
Ve yine bebeklerin karın ağrılarında kantaron yağı kullanıldığında ağlamaları sona erer. Ağlayan bebeğin karnına kantaron yağıyla sağ avuç içi kullanılarak hafif hareketlerle masaj yapılır :) Bence kırmızı kantaron yağının en tatlı ve en önemli kullanım alanı meleklerin ağrısını ve acısını dindirme olayı ;)




Sırt ağrıları lumbago siyatik ve romatizmada masaj yağı olarak kullanılmaktadır.
Yalnız bu rahatsızlıklarda 1/10 oranında ardıç ya da kekik yağı (veya her ikisi de) eklenerek kullanılır. Ağrılı bölgeye bu yağ ile masaj yapılır. Kısa süre içinde ağrılarınızın hafiflediğini göreceksiniz. Değişik bitki kürlerinin yanı sıra bu masajla hastalığınızı tamamen tedavi etme şansına sahipsiniz.

En enteresan kırmızı kantaron kullanım alanını ise sona sakladım :)) 
Kimi kişiler yaz-kış ayaklarını birtürlü ısıtamazlar bunlarda kantaron yağından yararlanabilirler diyip bu bilgiyi de verdikten sonra yazıyı yavaş yavaş sonlandıralım ;)


Kırmızı kantaron yağı gerçekten cilt için iksir gibi birşey..Kullanıpta memnun kalmayanını görmedim ve kime önerdiysem çok memnun kaldı.Siz de memnun kaldığınız doğal yolları yakınlarınız ile paylaşmaktan çekinmeyin..Doğal olan herzaman daha sağlıklı,daha kalıcıdır o yüzden doğal yollar varken ilk olarak içinde kimyasallar bulunan krem vs. yönelmeyelim.İlk başta eskilerden bu yana etkisi ispatlanmış doğal yolları deneyelim.
Herhangi bir krem iyi geldimi birbirimize tavsiye ederiz ama her nedense yolu doğallıktan geçen hiçbir şeyi tavsiye etmez kendimiz kullanır işimiz bitince o bilgiyi rafa kaldırır ve belki kendimiz bile bir süre sonra fayda gördüğümüz o doğal yolu unuturuz.Unutmayalım unutturmayalım doğal olanı sevelim ondan uzaklaşmayalım e ozaman herkese sağlıklı günler :)



https://www.instagram.com/?hl=tr

SNAPCHAT : mrvg9


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder