27 Şubat 2017 Pazartesi

GÖZ ALTI MORLUKLARINA BAY BAY ;)


GÖZ ALTI MORLUKLARINI BELKİ DE ÇOK FAZLA KAFANIZA TAKMIŞSINIZDIR BELKİ DE 1 AY DA GÖZ ALTI MORLUKLARINIZDAN KURTULABİLECEKSİNİZ :)


 Gözaltı morlukları özellikle bayanlar için büyük bir estetik sorunu olarak karşımıza çıkar.Göz altı morluklarının tek bir sebebi yoktur.Herkeste farklı nedenlerle ortaya çıkabilir.Uykusuzluk ve gen yapınız yani kalıtım en önde gelen sebeplerdendir..

Bunların yanısıra ön sıralarda yer alan nedenlerden birkaçı da şöyledir; göz karası üzerinde ki derinin inceliği,sarkmış deri ve gözyaşı oluğunun belirginleşmesi ve melanin seviyesi göz altı morluklarında önemli sebepler içerisindedir..


Güneş altında uzun saatler durmak gözaltı melanin seviyesinin artış göstermesine neden olur.Melaninler vücudumuzu güneş ışınlarına karşı korumakla görevli olduklarından ve bunların yokolması halinde güneş ışınlarına karşı korunamayan gözaltları morarmaya ve zarar görmeye başlayacaktır elbette..Bu da sebeplerden biri olabilir..Tam tersi bir sebep olarakta cilde rengini veren melanin vücut tarafından fazla üretildiğinde ciltte koyuluklar ve lekeler oluşturur buna hipermentasyon denir.Bu da sebepler arasında yer alabilir..




Diğer sebepleri başlıklar şeklinde vermeye kalkarsak; ilaç kullanımlarından doğan yan etkiler,alerji ve sünizit benzeri hastalıklar,vücudun su tutması,yaşlanma,yaşam tarzı,hamilelik ve regl dönemi,aşırı stres,sigara,alkol ve kafeinli içecekler,cildinizin gözaltınızda daha ince olması,gözaltı çukurlarınızın derin olması,yorgunluk,burun akıntıları,kalitesiz makyaj malzemeleri,yani gördüğünüz gibi birden fazla sebepleri vardır :(


Gözaltı morlukları,yüzü yaşlı ve yorgun gösterirken makyajınızıda her daim kötü gösterir..istediğiniz kadar aydınlatıcı sürseniz dahi o morlukları çok profesyonel bir makyaj yapmadığınız sürece yok edemezsiniz :(



Gözaltı morluklarını kapatmak için türlü kapatıcılar,makyaj hileleri denense de en sonunda cilt makyajdan temizlendiğinde kişi bu pek te hoş olmayan görüntü ile karşı karşıya kalır.

Kimi kişilerin göz altı morlukları hafif bir renk değişimi ile kendini gösterirken bazı kimselerde çok fazla belirgindir.Göz altı morluklarını bazı kişiler çok fazla dert eder ve bu bazen ciddi psikolojik sorunlara dahi kişiyi götürebilir.
Ama artık belki de ne makyaj hilelerine ihtiyacınız olacak ne de psikolojinizi böylesine basit çözümü kolay birşey için bozduğunuz için ah vah edeceksiniz.
Bir ay da gözaltı morluklarından kurtulabilirsiniz denemeye değer bence ;)


Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlunun gözaltı morlukları için verdiği ve çok kişinin faydasını gördüğü bir kürü paylaşmak istiyorum..
Bu kür için siyah hardal tohumuna ihtiyacımız var öncelikle..Ne sarı ne kahverengi siyah hardal tohumu olmalı kesinlikle..

Siyah hardal tohumunu ilk 3 gün sabah-akşam olmak üzere 1çay kaşığı sabah,1çay kaşığı akşam şeklinde ve kesinlikle çiğnemeden birkaç yudum su ile yutuyorsunuz..arkasından birkaç lokma da ekmek yerseniz iyi olur..
3 gün sabah-akşam bir çay kaşığı şeklinde aldığınız siyah hardal tohumunu 4.gün ile birlikte artık günde sadece 1 defa ister sabah ister akşam 1 çay kaşığı hardal tohumunu aynı şekilde yutuyorsunuz..Kesinlikle çiğnemiyorsunuz birkaç yudum su ile yutuyorsunuz bunu unutmayalım ;) 1 ay boyunca bu şekilde devam ediyorsunuz..


Geceleri yatmadan 2 saat önce de nar çekirdeği yağını gözaltlarınıza sürüyorsunuz..2.haftadan sonra zaten gözaltlarınızda ki değişimi yavaş yavaş görmeye başlayacaksınız ;)
Böylece kür hem içten hem dıştan  olmak üzere iki taraftanda gözaltı morluklarına savaş açıp onları yok edecek ;)

Mor göz altları için şimdi gelelim pratik aklınızda olsun bilgilerine ;)

Yukarıda ki kürü uygularken pratik bilgilerden herhangi birini kullanmanıza gerek yok ;)
Bu bilgiler küre çok fazla ihtiyacı olmayıp günü kurtarmak için ya da gözaltlarını çok takıntı yapmayan kişiler için arasıra ihtiyaç duydukça yapabilecekleri genel bilgiler tarzındadır :)
Bu açıklamayıda yaptıktan sonra gelelim pratik bilgilere ;)
Demlik poşetle içtiğiniz çayın sonrasında poşet çayı atmayın buzlukta 10 dk bekletin ve sonrasında çıkartıp gözlerinizin üzerine koyun 15 dk bekleyin.Bu poşet çay yeşil çay ya da papatya çayı olursa çok daha iyi olur ;)

Uzun saatler bilgisayarda çalışmak zorunda olup bilgisayar ışığına maruz kalanların bu demlik çay poşeti pratik uygulamasını yapmalarını özellikle tavsiye ederim ;)

Çay içmeyi sevmiyenlerde gözlerinize soğuk su ya da buz ile de kompres uygulayabilirsiniz ;)


Sabah uyanır uyanmaz bir bardak ılık su içmek de morluk oluşumunun önüne geçebilir.Ve günde 12 bardak su içmeyi ihmal etmeyin..


Soğuk kaşık uygulaması morlukları hafifletmiyor ama daha belirgin hale gelmelerini önlüyor. 2 yemek kaşığını soğuk suya tutun (veya 15 dakika buzdolabında bekletin) ve gözlerinin üzerine yerleştirin. Kan dolaşımını artırmak için etkili bir uygulama.

Doğal bir cilt beyazlatıcı olan gül suyunu her gün yatmadan önce göz altlarınıza sürün. %100 gül suyu kullanın “gül esansı ve su karışımı” olanlardan değil.
Bir diğer doğal beyazlatıcı olan domatesi kabuğunu soyup püre haline getirdikten sonra göz altlarınıza sürün ve 15 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.
Pratik bilgileri de verdikten sonra gözaltı morluklarınıza savaş açmaya başlayın mağlum yaz geliyor ;)
Snapchat adresim : mervegucluu1
ve  
instagram adresim



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder