14 Eylül 2013 Cumartesi

MAKYAJ MALZEMELERİNİZ ESKİDİ Mİ HAYDİ ONLARI İLK GÜNKÜ HALİNE ÇEVİRELİM



MAKYAJ MALZEMELERİNİZ ESKİDİ Mİ HAYDİ ONLARI İLK GÜNKÜ HALİNE ÇEVİRELİM






Onlarca para verip aldığın makyaj malzemelerine iyi bakıyor musun? Kuruyan maskaraların, kırılan farların varsa ve kremlerinin bozulup bozulmadığını şıp anlamak istiyorsan, bu yazıyı kaçırma! Kırılan, eskiyen makyaj malzemelerini hemen çöpe atmana gerek yok!


Rujun kırıldıysa…
Sıcak havalardan rujun yumuşadı ve orta yerinden kırılıverdi!

Bunu dene: Kopan parçayı bir mendil yardımıyla tutarak altını bir çakmak ile ısıt. Erime noktasına geldiği anda lipglosun içinde kalan diğer parçayla birleştir. Hemen kopmaması için de birkaç saniye bu şekilde bekle. Sonra da ruju, ruj kılıfının içinde fakat ağzı açık bir şekilde buzdolabına koy ve soğumasını bekle. Tamir olmayacak gibiyse, en iyisi kırılan parçayı başka bir lipgloss kabına koymak ve buradan kullanmaya devam etmek.


Açarken kaleminin ucu kırılıyorsa…
Göz veya dudak kaleminin ucunu açarken kırılmasını istemiyorsan, işte önerin…

Bunu dene: Kalemi açmadan önce 15 dakika buzdolabında beklet. Böylece içeriği sertleşen kalemin ucunu daha rahat açabilirsin!


Saç spreyin tıkandıysa…
Saç spreyinin içindeki yapışkan madde, bazen akabilir veya kuruyabilir. Bunun sonucunda da kapağın ucu tıkanır ve spreyi kullanmamız engellenir.

Bunu dene: Spreyi sıktığın ucu buhardan geçirerek yapışkanlı yerlerin yumuşamasını sağla. Sonra bir kürdan ya da kağıt mendille ucundaki deliği güzelce sil ve temizle. Bir daha tıkanmaması için de her kullanımdan sonra sıcak suyun altında tut ve kurula.


Pudran/allığın kırıldıysa…
Toz halinden sıkıştırılan pudralar, en ufak bir çarpmayla hemen kırılabilirler!

Bunu dene: Kırık parçaları pudra kutusunun içinde bir araya getirerek üzerine temizleme losyonu dök. Düz bir bıçak yardımıyla düz olmasını sağla. Sonra kurumaya bırak. Eğer parçalar harita gibi olmuşsa ve birleşmeyecek gibiyse, kalan sağlamları da sen kır ve bir fırça ile toz pudra olarak kullanmaya devam et:)


Farların sertleştiyse…
Göz farlarını uzun süre kullanmadığımızda sertleşip etkilerini kaybediyorlar…

Bunu dene: Bir mendil yardımıyla farın üst yüzeyini hafifçe sil. Eski parlak farının geri geldiğini göreceksin!


Maskaran kuruduysa…
Ağzını iyice kapamadığın için maskaran kurumaya başladı!

Bunu dene: Yapman gereken ilk şey, onu sıcak suya batırmak ve bir süre beklemek. Ayrıca maskara fırçasına iki damla göz kremi sürüp daha sonra yavaş ve yuvarlak hareketlerle fırçayı maskara tüpünün içinde çevirmeyi de deneyebilirsin.


Ojenin kapağı sıkıştıysa…
Ojenin kapağını açmak için Süpermen’in yardımına ihtiyacın yok!

Bunu dene: Sıkışan kapağı önce asetonla sil. Ardından vazelinle kapağın kenarını ov. Kolayca açıldığını göreceksin. Eğer ojen kalınlaştıysa ve rahat sürülmüyorsa, şişeyi sıcak suya oturt ve bir süre bekle. Biraz salladıktan sonra içine dört damla aseton dök.





Bu öneriler umarım ufakta olsa sizlere yardımcı olur ve bu zor hayatta en azından makyaj kısmında bizlerin işlerini kolaylaştırır :)))Bu temenniylede bu posttu bitiririm... Kendiniz çok iyi bakın...Bir dahaki postta kadarda burdan ayrılmayın görüşmek üzere ;)

SNAPCHAT : mervegucluu1

https://www.instagram.com/mervegucluu/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder